Bun Quote

In ons verontreinigd milieu wordt de lucht langzamerhand zichtbaar.
Banner
Banner

Aanmelden Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Studenten Milieuwetenschappen helpen vuil opruimen

Starnieuws, 13 november 2012

De groep die het meeste vuil heeft opgeraapt . Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben maar liefst dertig zakken vuil verzameld in de omgeving van Berg en Dal, langs de Afobakkaweg. Zij zijn geschrokken van zoveel vuil dat langs de weg wordt gedumpt.

Studenten van de Faculteit der Technologische Wetenschappen, studierichting Milieuwetenschappen, hadden afgelopen weekend een introductie trip op Berg en Dal. Deze trip is mogelijk gemaakt door Bergendal Adventure Center en AdeKUS. Het doel was om de studenten bewuster te maken van hun studiekeuze en onderlinge samenwerking te stimuleren.

Schrikbarend

Tijdens de speurtocht, die ook deel uitmaakte van het programma, moesten de woorden: Houd Suriname schoon en respecteer je omgeving! waargemaakt worden. Tijdens de 'morning walk', hebben de studenten het vuil dat ze tegenkwamen op hun pad in vuilniszakken gedeponeerd. De bedoeling van deze 'clean up the road walk' was om de jongeren bewuster te maken van de afvalproblematiek in Suriname.

Tijdens de wandelroute werden dertig vuilniszakken gevuld met het rondzwervende vuil. Vanaf de hoofdingang van Bergendal Ressort tot de afslag naar Bergendal Adventure Center werd er door de winnende groep studenten veertien vuilniszakken gebruikt om het afval van de Afobakkaweg in te doen. De studenten vinden het heel erg dat er binnen zo’n korte afstand zoveel afval is gevonden. Ze zijn er trots op dat zij op deze manier meegeholpen hebben om het land op te schonen. "Als wij Suriname schoon willen houden, moet elke Surinamer respect hebben voor zijn omgeving", vinden de studenten. De manager van Adventure Center, Sylva Koemar, heeft als blijk van waardering een activiteit van Bergendal aan de groep die het meeste vuil had opgehaald, aangeboden.

Lees de rest van het artikel op starnieuws.
Bron: www.starnieuws.com

 
 • Starnieuws, 13 november 2012

  De groep die het meeste vuil heeft opgeraapt . Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben maar liefst dertig zakken vuil verzameld in de omgeving van Berg en Dal, langs de Afobakkaweg. Zij zijn geschrokken van zoveel vuil dat langs de weg wordt gedumpt.

  Lees meer...
 • Starnieuws, 06 maart 2012, 17:30
  Het districtscommissariaat Wanica en ressortraad Houttuin bezig met ophalen van de lozing. (Foto: BIC Wanica)Het districtscommissariaat van Wanica is bezig om de waterhuishouding in alle ressorten te verbeteren. Het resultaat van de werkzaamheden is duidelijk te zien. Gebieden die jarenlang bij de minste en geringste bui onder water liepen, blijven nu droog. Buurtbewoners zijn opgelucht over de situatie.

  Lees meer...
 • Godo trakteerde kinderen van elf weeshuizen op 'De Smurfen' in TBL Cinemas. (Foto: Raoul Lith) Starnieuws, 06 Sep 2011, 17:30
  Ruim 300 kinderen hebben vanmiddag in TBL Cinemas genoten van de 3-d voorstelling ‘De Smurfen’. De coöperatieve spaar- en kredietbank Godo heeft elf kindertehuizen een gezellige tijd bezorgd in de bioscoop.

   

  Lees meer...
 • Frank Rodriguez, voorzitter van ressortraad Tijgerkreek, (links) overhandigt samen met ondervoorzitter Sandjai Badjalala de airco aan de RGD-arts, Geeta Ramautarsing-Birdja. (Foto: ressortraad Tijgerkreek)Starnieuws, 05 Sep 2011, 15:30

  De ressortraad van Tijgerkreek (Saramacca) komt wekelijks bijeen om zoveel mogelijk problemen waarmee de bewoners te kampen hebben, op te lossen. “De arts van de poli van Regionale Gezondheids Dienst (RGD) benaderde ons en vroeg of wij voor een airco konden zorgen.

  Lees meer...
 • Ram en Laksman tijdens de RamlilaStarnieuws, 04 Sep 2011, 16:30

  Van heide en verre komen mensen al dagen naar het voetbalveld te Leiding 9A. Ze trotseren de bloedhete zon en ook de afstand. Het veld is fleurig aangekleed, de kleurrijke vlaggen geven het een aanblik van een kermis. De activiteiten die er plaatsvinden zijn echter alles behalve die van een kermis.

   

  Lees meer...