Bun Quote

"Ga jezelf zien als een ziel met een lichaam in plaats van als een lichaam met een ziel."
Wayne Dyer
Banner
Banner

Aanmelden Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Ramlila blijft inspireren

Ram en Laksman tijdens de RamlilaStarnieuws, 04 Sep 2011, 16:30

Van heide en verre komen mensen al dagen naar het voetbalveld te Leiding 9A. Ze trotseren de bloedhete zon en ook de afstand. Het veld is fleurig aangekleed, de kleurrijke vlaggen geven het een aanblik van een kermis. De activiteiten die er plaatsvinden zijn echter alles behalve die van een kermis.

 

De normen en waarden van de Ramayana wordt het publiek weer eens bijgebracht.“Elke samenleving moet zijn sociaal culturele normen en waarden in acht nemen, dat leert de dharma (geloof) je.” Met die instelling voert de Shri Maha Shakti Durga Samaadj te Leiding 9A jaarlijks in september de Ramlila (het spel van Ram) op. De Ramlila is een epos uit de Ramayana. Met ongeveer 80 personen tussen 10 en 40 jaar is gedurende de afgelopen 9 dagen op het voetbalveld te Leiding 9A het levensverhaal van Ram uitgebeeld.


Lees de rest van het artikel op starnieuws

Bron: www.starnieuws.com

04 Sep, 16:30


Ram en Laksman tijdens de Ramlila

Van heide en verre komen mensen al dagen naar het voetbalveld te Leiding 9A. Ze trotseren de bloedhete zon en ook de afstand. Het veld is fleurig aangekleed, de kleurrijke vlaggen geven het een aanblik van een kermis. De activiteiten die er plaatsvinden zijn echter alles behalve die van een kermis. De normen en waarden van de Ramayana wordt het publiek weer eens bijgebracht.